Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Loňský rok byl těžký a smutné chvíle při odchodu nejbližších zažívalo mnoho lidí v důsledku pandemie covidu-19. Zavzpomínejte s námi i na několik známých osobností, které letos odešly na věčnost nejen v souvislosti s koronavirem.

Leden začal velkou tragédií, kdy při havárii vrtulníku zemřel slavný basketbalista Kobe Bryant se svou dcerou Giannou. Slavný sportovec po sobě zanechal manželku a tři další dcery.

V únoru odešla do hereckého nebe velká ikona a hvězda filmů Spartakus a Šampión, Kirk Douglas. Ten se dožil úctyhodného věku 103 let.

V květnu si zaplakali fanoušci rock’n’rollu, jelikož zemřel jeden z jeho zakladatelů, zpěvák známý pod přezdívkou Little Richard. Zpěvák hitu Tutti Frutti či Lucille zemřel po boji s rakovinou kostí ve věku 87 let.

Tragické události provázely i měsíc červenec. Na jeho začátku se svět rozloučil s hudebním skladatelem Enniem Morriconem, který zemřel v římské klinice na následky pádu.

Jen pár dní poté se v jezeře Piru utopila herečka z populárního muzikálového seriálu Glee, Naya Rivera. Ta si vyjela na projížďku se synem, kterého pak našli záchranáři opuštěného v lodi. Naye bylo 33 let.

V červenci také zemřel na komplikace související s koronavirem kanadský herec Nick Cordero, kterému bylo jen 41 let. Průběh onemocnění covid-19 u něj byl velice vážný. Prakticky od začátku byl připojen na plicní ventilátor a musela mu být amputována pravá noha.

Letní měsíce přinesly smutek i do rodiny Johna Travolty, kterému zemřela manželka, herečka Kelly Preston. Bojovala s rakovinou, které nakonec podlehla.

V srpnu herecký svět šokovala smrt představitele filmového Black Panthera, Chadwicka Bosemana, který čtyři roky tajně bojoval s rakovinou. Té nakonec ve 43 letech podlehl.

V říjnu svět opustil ve věku 90 let první představitel Jamese Bonda. Sean Connery naposledy vydechl ve svém domě na Bahamách, obklopen rodinou. Jeho smrt zapříčinilo respirační selhání, které bylo způsobené zápalem plic, srdečním selháním (fibrilace síní, což je jeden z mnoha druhů srdečních arytmií) v kombinaci s vysokým věkem.

Reklama

Další články

Načítám