Hlavní obsah
Článek

Klasika ze 70. let, která spolu s Horečkou sobotní noci proslavila Johna Travoltu (70), měla nejprve muzikálovou podobu, a nejen na Broadwayi se hraje dodnes. Hity z muzikálu jsou notoricky známé mezi fanoušky po celém světě a filmový pár v podobě Travolty a Olivie Newton-John (†73) fanoušci vyloženě milují. Podívejte se na zajímavosti, které jste o legendárním filmu možná nevěděli.

Postava Sandy neměla být vůbec Australankou. Producent Allan Carr vybral Olivii do hlavní role, když naproti ní seděl u večeře. Rodačka z Melbourne ale nebyla schopná amerického přízvuku, tak z filmové Sandy udělal Australanku.

Jeff Conaway, kterého obsadili do role Kenickieho, měl s Pomádou své zkušenosti. Na Brodwayi hrál totiž hlavní roli, tedy Dannyho Zuka. Zajímavostí je, že se alternoval s Richardem Gerem a Patrickem Swayzem.

Newton-John se velmi strachovala, že bude na plátně patrný věkový rozdíl mezi ní a Travoltou. Tehdy 29letá herečka ale nebyla nejstarší. Stockard Channing (Rizzo) hrála středoškolačku ve 33 letech. Jamie Donnelly, která hrála Jan, bylo 30, a dokonce jí už v té době šedivěly vlasy.

Ve filmu se hodně žvýká. Herci údajně během natáčení vyžvýkali na 100 tisíc žvýkaček. Nejspíš je pak musely hodně bolet panty.

Natáčení tanečních scén ve školní tělocvičně bylo hotové peklo. Trvalo dva týdny a v tělocvičně, která neměla okna, bylo takové vedro, že někteří herci skončili v rukách lékařů kvůli přehřátí. Michael Tucci, jenž hrál Sonnyho, dokonce zkolaboval a musela ho odvézt záchranka.

Legendární černé legíny, které měla na sobě Sandy při závěrečné scéně, patřily herečce. Při natáčení jí ale praskly a rozbil se zip. Aby Olivia scény dotočila, museli ji do nich zašít.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám