Hlavní obsah
Článek

V nedožitých 82 letech v neděli zemřel herec, dabér a pedagog Ladislav Mrkvička. Mezi jeho nejznámější filmy a seriály patří Atentát, Třicet případů majora Zemana, Dobrá voda, Grandhotel nebo Staříci, za které získal Českého lva za vedlejší mužskou roli.

Do Rudolfina na slavnostní předání letos v březnu ze zdravotních důvodů přijít nemohl, ocenění se k němu ale dostalo. Sošku mu tvůrci filmu ve vhodný čas předali. „Sešli jsme se v kavárně. Z toho měl velkou radost a po tom všem natáčení, po kterém jsme se už moc neviděli, jsme si dobře popovídali. Úplně zářil. A říkal, že je rád, že kariéru ukončuje a odchází s takovou skvělou rolí a oceněním,“ řekl Super.cz jeden z režisérů Martin Dušek.

Ve filmu Mrkvička opět předvedl, že je mistrem svého oboru. „Proti jinému angažmá, v divadlech nebo rozhlase, ve Stařících ukázal moderní civilní herectví, které také perfektně ovládal,“ uvedl režisér. „Je velká škoda, že takových rolí neměl po revoluci víc, protože to byl jeden z nejlepších českých herců,“ dodal Martin Dušek ve vzpomínce.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám