Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Než si ji Sacha Baron Cohen vybral do dvojky Borata jako svou filmovou dceru Tutar, natočila Maria Bakalova v domovském Bulharsku jen pár filmů. Nyní ji zná celý svět a život čtyřiadvacetileté herečky se otočil vzhůru nohama.

Castingová režisérka Nancy Bishop si Marii vyhlédla na předloňském karlovarském filmovém festivalu při sledování filmu Otec, v němž měla Bakalova malou roli. Režisérku ale zaujala natolik, že ji pozvala na casting na Borata do Londýna. A vyplatilo se.

Na konkurzu prý herečka dělala šílené věci. „Pila jsem z toalety a snažila jsem se sníst rybu z akvária,“ svěřila Maria.

Právě během castingu také přišla s větou, která zazněla i ve filmu. „Proč je obloha tak nízko?“ zeptá se Tutar, když poprvé vkročí do budovy se stropem. Schopnost improvizace byla jedním z hlavních předpokladů k získání role a Marii rozhodně nechybí.

Jako nejlepší herečku ve vedlejší roli už ji ocenili kritikové v Chicagu, Indianě, Bostonu nebo na Floridě a o jejím výkonu v Boratovi se píše jako o jednom z nejlepších v roce 2020.

Související témata:
Borat

Reklama

Další články

Načítám