Hlavní obsah
Článek

Moderátorka Daniela Písařovicová oznámila, že po 16 letech končí v České televizi, kde moderovala hlavní zpravodajskou relaci Události, analyticko-zpravodajské Události, komentáře a podílela se také na velkých živých přenosech. Vyvstala tak otázka, zda někdo prázdné místo zaplní. Česká televize nyní potvrdila, že posilou Událostí bude Jana Peroutková (30).

V hlavní zpravodajské relaci mohou diváci Peroutkovou občasně vídat už od podzimu, kdy spolu s Lindou Bartošovou posílily tým v době karantény jednoho z kolegů. Od nového roku se bude v relaci objevovat pravidelně.

Na České televizi Peroutková začínala ještě při studiu sociologie v roce 2012 jako asistentka editora Událostí, poté se přesunula do zpravodajství, kde začala se vstupy. Vysílala především z Úřadu vlády, Poslanecké sněmovny, moderovala z volebních štábů.

Poté působila ve Studiu 6, moderovala Události v regionech, blok 90', vysílala ze Studia ČT24. Během koronavirové krize moderovala Interview ČT24, mimo jiné se slovenským premiérem Igorem Matovičem. V září posílila tým Událostí, komentářů.

Jana Peroutková pochází ze středočeských Čechtic, studovala sociologii na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy, nyní dokončuje magisterské studium politologie na Metropolitní univerzitě v Praze.

S partnerem, fotbalistou Jakubem Podaným, mají dvě malé děti (1 a 4 roky).

Související témata:
Jana Peroutková

Reklama

Další články

Načítám