Hlavní obsah
Článek

Náhlé úmrtí herečky Brittany Murphy (†32) v roce 2009 zasáhlo její fanoušky jako blesk z čistého nebe. A prakticky dodnes se spekuluje o jeho příčině.

V průběhu let se mluvilo o hereččiných problémech s anorexií, drogami nebo v milostném životě. Náhlý ubytek váhy v letech předcházejících jejímu skonu jen přiléval olej do ohně, ale pravdou je, že se herečka se závislostmi nikdy neléčila, nikdy nebyla zatčená a ve skutečnosti ani nijak zvlášť nevymetala večírky.

„Raději se nevyjadřuji k věcem, které nejsou pravdivé, ale ne, nemám poruchu příjmu potravy, neberu drogy, dám si jednou za čas sklenku šampaňského, to je vše,“ prozradila pět let před svou smrtí Cosmopolitanu.

Po rozchodu s Ashtonem Kutcherem v roce 2003 byla krátce zasnoubená s manažerem talentů Jeffem Kwatinetzem a později s produkčním asistentem Joem Macalusem. Murphy trvala na tom, že má dobré vztahy se všemi svými ex, až na jednoho.

V roce 2007, krátce po zrušení zásnub s Macalusem, se Brittany provdala za britského spisovatele, režiséra a fotografa Simona Monjacka.

Naposledy se na veřejnosti objevila 3. prosince 2009 při otevření jednoho z losangeleských obchodů. I tehdy se hodně mluvilo o její váze. Herečka Fox News na akci přiznala, že je trochu hubenější, než by chtěla, ale prý jenom proto, že už léta dělá balet a je na určitý životní styl zvyklá.

Pro Access Hollywood také přiznala, že by se v následujícím roce ráda stala matkou. Toto přání se jí však už bohužel nesplnilo. 20. prosince ráno zkolabovala a nakonec zemřela. Až do února následujícího roku však nikdo nevěděl, jak vlastně.

Podle výsledků pitvy šlo o nešťastnou náhodu, příčinou selhání organismu byl zápal plic v kombinaci s neléčenou anémií a směsí léků, které našli v její krvi. Ty mohly, ale nemusely mít souvislost se smrtí. Podle pitvy krátce před smrtí užila vysokou dávku léků na bolest, na alergii a nosní sprej, který se často užívá při zápalu plic.

Její smrti se tedy dalo docela lehce zabránit. „Byla nemocná minimálně dva týdny, kdyby ji vzali k lékaři, vyléčila by se,“ stojí ve zprávě koronera.

Monjack zemřel náhle v květnu 2010, jen několik měsíců po své ženě. A co je nejpodivnější, dle pitevní zprávy šlo rovněž o zápal plic v kombinaci s anémií. Stejně jako v případě Murphy. V domě s párem žila hereččina matka Sharon, která tam přebývala i po její smrti. Dům prodala až v roce 2011.

V lednu 2012 otec Brittany Angelo Bertolotti žaloval úřad koronera za pochybení během testů a dožadoval se nového zkoumání. Soudce mu sice nevyhověl, ale o rok později Bertolotti přišel s tím, že nechal testovat vlasy své dcery. Podle něj měla v krvi těžké kovy, včetně vysoké dávky barya, které se používá například v jedech na krysy.

Angelo byl však jediný, kdo toto tvrdil, a tak případ nikdy nebyl znovu otevřen ani přezkoumáván. Svou snahu však nevzdal a ve vyšetřování nepolevil až do své smrti v loňském roce.

Reklama

Další články

Načítám