Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Fanoušci znají Codyho Simpsona jako úspěšného zpěváka, jehož někteří označovali za „australskou odpověď na Justina Biebera“; herce, případně jako expartnera popové star Miley Cyrus. Aktuálně Simpson neplní stránky novin hudbou ani osobním životem, ale svými sportovními úspěchy. Před pár dny oznámil, že se kvalifikoval na závody, v nichž se nejlepší plavci utkají o nominaci do australského olympijského týmu.

S plaváním Cody začal už v dětském věku. Sportovní kariéry se ale ve 13 letech vzdal ve prospěch té hudební. V šoubyznysu se mu velmi dařilo, ale neopouštěla ho myšlenka, že se k plavání jednou vrátí. Čas uzrál letos.

Vrhl se do toho po hlavě: kvalifikaci oznámil po pěti měsících intenzivních tréninků. Soutěžit bude na 100 metrů stylem motýlek.

„Mojí největší ambicí je posouvat limity a rozšířenou představu o tom, čeho může člověk dosáhnout. A jsem tady, abych vám řekl, že můžete dělat úplně všechno, pokud jste ochotni na tom pracovat,“ motivoval své fanoušky.

K úspěchu mu kromě jiných blahopřál i legendární plavec Michael Phelps. „Gratuluju, kámo,“ vzkázal Simpsonovi.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám