Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Slovenský herec Štefan Kožka, který zemřel s covidem, natočil krátce před smrtí video vzkaz, ve kterém popsal, jak se u něj nemoc projevuje a vyzval lidi, aby ji brali vážně. „Ahoj, jsem Štefan, je mi 66 let a mám covid. Nedělám si srandu. Je to opravdu vážné,“ řekl úvodem.

„Za poslední čtyři dny jsem zažil tolik bolesti, že jsem měl chuť to všechno skončit. Prosil jsem pána Boha a svaté, aby si mě už konečně vzali z tohoto světa. Vykašlali se na mě. Asi se mnou ještě mají jiné záměry.“

Herec dále vyjádřil obavu, že lidé polevili v opatrnosti, a na všechny proto apeloval, aby byli zodpovědní a situaci nepodceňovali. „Lidi, berte to prosím s naprostou vážností,“ žádal.

Z příznaků, s nimiž bojoval, zmínil bolesti a také silný, neustávající kašel. „Jestli se mi nerozpadnou plíce, tak se uvidíme,“ vzkázal Kožka závěrem. Včera večer bohužel přišla zpráva, že zemřel.

Kožka byl členem Divadla Nová scéna v Bratislavě, diváci jej mohou znát z pohádky Nebojsa, z filmů Tisícročná včela, Fontána pre Zuzanu 2 nebo Alžbětin dvor či ze seriálů Bouřlivé víno a Pod povrchem.

Reklama

Další články

Načítám