Hlavní obsah
Článek

Premiéra nové české komedie Matky byla sice kvůli pandemii odložena, ale tvůrci představili aspoň stejnojmennou ústřední píseň a videoklip. Tu složil Ondřej Brzobohatý a vložil do ní příběhy a zážitky čtyř hlavních hrdinek a všech matek. Nazpívali ji Berenika Kohoutová (33) a Jakub Prachař (40).

Hlavními postavami filmu jsou čtyři kamarádky, které ztvárnily Hana Vagnerová (41), Petra Hřebíčková (44), Sandra Nováková (41) a Gabriela Marcinková (35). Každá z nich je nebo brzy bude matkou a řeší svoje problémy, svoje muže, svoje děti.

Zpěvačka a herečka Berenika Kohoutová se proto jako novopečená maminka v písni skutečně našla. „Mateřství je věc, která se rozhodně nedá obsáhnout v jedné písni, filmu, seriálu ani osmdesátihodinovém dokumentu. Ale rozhodně stojí za to se o to pokusit a myslím, že píseň Matky mateřství přibližuje opravdu vtipně,“ říká maminka desetiměsíční Loly.

Jakub Prachař si ve filmu i zahrál, ztvárnil přítele prvorodičky Hany Vagnerové, který je nucen natáčet i její porod. „My muži chodíme na filmy, které se jmenují James Bond, Hvězdné války a tak dále. Ale myslím si, že i na tenhle film určitá skupina mužů přijde, protože tak držíme prapor genderové rovnosti, která v téhle době tak strašně zaniká,“ myslí si herec.

Reklama

Další články

Načítám