Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Lidé jsou opravdu velmi vynalézaví a rychle se dokážou přizpůsobit nařízením vlády. V důsledku pandemie koronaviru došlo v Kalifornii k dalšímu lockdownu a s ním se uzavřely pro veřejnost i dveře všech kostelů. Překvapivě si ale pořád můžete zajít na striptýz. A tak se dva z místních kostelů prohlásily za strip kluby, aby mohly zůstat otevřené.

Awaken Church v San Diegu a Godspeak Calvary Chapel v Thousand Oaks se rozhodly nařízení tak trochu obejít. „Strip kluby, nikoliv kostely, jsou výjimkou pro nařízený lockdown, takže jsme se rozhodli, že se stáváme Probuzeným Strip Klubem, kde svlečeme z ďábla jeho moc a sílu!“ prohlásil pastor Jurgen Matthesius ze San Diega na sociální síti.

A obdobně si s nařízením poradili v Godspeak Calvary Chapel. „Miluj bližního svého, jako miluješ sebe. Ti, jimž je ubližováno, se musí nyní izolovat s tyrany. Senioři jsou opuštění. Nikdo nemůže důstojně pohřbít své milované. Jsme povinni podporovat naše komunity,“ nechal se slyšet tamní pastor Rob McCoy.

Rozhodnutí o uzavření kostelů nyní projednává Nejvyšší soud. Je pravděpodobné, že se pro veřejnost buď znovu otevřou, nebo se s nimi uzavřou i kluby.

Související témata:
Nařízení

Reklama

Další články

Načítám