Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Do hudebního nebe odešel před pár dny legendární skladatel Vadim Petrov (†88), který složil hudbu do pohádek, večerníčků, televizních a rozhlasových inscenací. Zprávu o jeho úmrtí uveřejnil jeho syn Vadim (63), který nyní také prozradil, co bylo příčinou smrti populárního skladatele.

„Táta zemřel na potíže z ozařování krku před deseti lety. Měl recidivy zápalu plic. V neděli šel do nemocnice, v pondělí ráno usnul a pak se už neprobudil. Nebyl pozitivní na covid, nemělo to s ním co dělat,“ uvedl, aby předešel veškerým spekulacím.

Zavzpomínal také na poslední den, který s otcem strávil, předtím, než šel do nemocnice.

„V sobotu jsme byli u našich, táta poklimbával, ale probral se, když jsme se bavili o muzice….a pak řekl potichu: „Jsem vděčnej, že jsem mohl všechnu tu hudbu napsat. Mluvil tak nějak mimo nás, jako kdyby někomu oznamoval, že svou práci považuje za hotovou,“ vzpomíná dojemně syn.

Těm, kteří se chtějí se svým kolegou či nezapomenutelnou ikonou rozloučit, sdělil, kdy proběhne poslední rozloučení. „Tátův pohřeb se koná ve 13.00 hodin 11. prosince 2020 ve Velké obřadní síni krematoria ve Strašnicích. Dovnitř může jít jen třicet lidí, ale snad se nám podaří dohodnout, že nechají otevřené dveře a zřídit venku pietní místo. Takže, kdo bude chtít přijít, je zván,“ nechal se slyšet Vadim Petrov mladší.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám