Hlavní obsah
Článek

Španěl Manel Muñoz (24) známý pod uměleckým jménem Manel De Aguas tvrdí, že se necítí být na 100 % člověkem. Mladík si nechal implantovat k hlavě dvě půlkilové silikonové ploutve, které si sám navrhl.

Tvrdí, že jsou ploutve napojené na mikročip, který mu umožňuje intenzivněji vnímat atmosférický tlak, vlhkost a teplotní změny. Umělec, který se označuje také jako kyborg, cestoval za bizarním zákrokem až do dalekého Japonska.

„Můžu si je sundat na spaní nebo koupání,“ sdělil španělským médiím. „Už jsem si zvykl, že se na mě lidé na ulici dívají, ale vůbec mi to nevadí,“ nechal se slyšet.

De Aguas se již několik let aktivně věnuje boji za práva transdruhů, tedy těch, co se necítí být tak úplně lidmi. V roce 2017 založil spolu s umělcem Neilem Harbissonem a tanečnicí Moon Ribas komunitu Trans-species Society.

Harbisson je prvním vládou uznaným kyborgem a má v hlavě zabudovanou anténu, která mu pomocí zvukových signálů pomáhá vnímat okolí, neboť se narodil jako barvoslepý. Tanečnice Ribas si zase nechala do chodidel vpravit seizmické senzory, které jí umožňují pomocí vibrací vnímat zemětřesení.

Reklama

Další články

Načítám