Hlavní obsah
Článek

Složil hudbu k pohádkám, večerníčkům, divadelním, televizním i rozhlasovým inscenacím. Slavný český hudební skladatel Vadim Petrov zemřel po dlouhé nemoci ve 88 letech.

Zprávu o úmrtí umístil na svůj profil na Facebooku jeho syn Vadim Petrov (63): „Dnes v podvečer po dlouhé nemoci zemřel táta hudební skladatel Vadim Petrov. Bylo mu 88 let.“

Vadim Petrov (88) byl významým českým hudebním skladatelem, klavíristou, a také pedagogem. Jeho vnučkou je topmodelka Linda Vojtová (38), která byla na svého dědečka vždy nesmírně pyšná a pro Super.cz před časem uvedla: „Dědu považuji za posledního žijícího klasika, jehož hudba je nejen poslouchatelná, ale lidi dojímá svou krásou.“

Etablovaný hudební skladatel letos vydal skladbu Modrá planeta. „Děda skládal Modrou planetu ještě za "hlubokého totáče" ke stejnojmennému filmu, který je o síle, přátelství a obrovské touze žít. Modrou planetu miluji a vždy, když se chci rychle dostat do pohody, tak si ji pustím,“ svěřila Super.cz Linda.

Rozsáhlé dílo Vadima Petrova zahrnuje téměř 1400 titulů. Mezi nimi najdete i hudbu ke Krkonošským pohádkám, Spejblovi a Hurvínkovi, Robotkovi Emílkovi či Pohádkách o krtkovi. Od roku 1954 byl ženatý s manželkou Martou, rozenou Votápkovou, s níž měl tři děti Vadima, Taťjánu a Kateřinu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám