Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V době, kdy ve Spojených státech řádí stejně jako ve velké části světa pandemie koronaviru, se v New Orleans uskutečnila obří swingers party, které se zúčastnily asi tři stovky spoře oděných návštěvníků. I přes zpřísněná hygienická opatření se nejméně 41 vyznavačů sdíleného sexu nakazilo v polovině listopadu koronavirem. Pořadatel si nyní sype popel na hlavu.

Prakticky ihned poté, co se rozkřiklo, že akce Naughty in Nawlins považovaná za největší svého druhu na světě, byla semeništěm koronaviru, pořadatel Ben Hannaford začal litovat vlastního rozhodnutí akci vůbec uspořádat. „Kdybych tak mohl vrátit čas, znovu bych tu akci nepořádal,“ přiznává několik týdnu po radovánkách.

Na pětidenní akci, na jejíž předchozí ročníky pravidelně přijížděly tisíce lidí z celé země, byla letos zavedena zvýšená hygienická opatření. „První dny byla opatření dodržována, ale říká se, že poslední den se na to už dost lidí vykašlalo a chtělo si užít závěr akce,“ říká Ben.

„Testovali jsme účastníky, dokonce jsme měli náramky, které označovaly osoby s protilátkami. Letos jsem u lidí zaznamenal nové způsoby navazování vztahů. Probíhalo mnohem více očního kontaktu a krátkého flirtování,“ popsal pořadatel pro The Guardian zpětně akci, na které chyběl třeba klasický taneční parket a sociální kontakt měl být omezován.

Z desítek nakažených lidí měla podle Bena většina mírný průběh nemoci, nejméně jeden člověk však skončil ve vážném stavu v nemocnici, odkud byl později po zlepšení stavu propuštěn. „Kdyby mě jen napadlo, že to skončí hospitalizací někoho z návštěvníků, v životě bych akci nepořádal,“ dodává Ben.

Reklama

Další články

Načítám