Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Eldina Jaganjac (31) z Dánska trpí nadměrným růstem chloupků v oblasti obličeje. Tvořil se jí knírek a srůstalo obočí. A protože žila na malém městě, každý den se holila, aby si na ni sousedé neukazovali prstem.

Neustálé tlaky společnosti na to, aby vypadala jako ze škatulky, jí ale lezly krkem. Letos v březnu se Eldina rozhodla k radikálnímu kroku. Přestala si holit knír i pečovat o obočí. A rázem se prý cítí lépe a kupodivu i mnohem ženštěji!

Eldina si pochvaluje, že se oficiálně potkala spíše s pozitivními reakcemi. I když ne tak úplně... „Mám celkem dobré reakce, ale jsem si jistá, že mě za mými zády i pomlouvají, ale to je mi fuk. Všimla jsem si, že se někteří muži dívají na moje obočí, jako bych měla třetí hlavu,“ nechala se dáma s knírkem slyšet pro web tyla.com.

Elda svůj knírek hrdě nosí i proto, aby ukázala na nerovnoprávnost žen a mužů. „Když se muž neholí a netrhá si obočí, nikdo si toho ani nevšimne a nikdo to nekomentuje,“ zlobí se kníratá žena.

Dívky to prý kvůli ideálu ženské krásy mnohdy přehánějí. „Většina děvčat ve třinácti letech zpanikaří a holí a trhají všechno, co mohou. A to jen proto, aby je většinová společnost přijala a ony splnily to, co se od mladé ženy očekává,“ míní Eldina.

Ta je díky svému netradičnímu rozhodnutí mnohem sebevědomější. Nestydí se a je na svou neoholenou tvář a srostlé obočí hrdá.

A co si myslíte vy? Měla by si žena holit knírek a trhat srostlé obočí? Hlasujte v anketě pod článkem.

Měla by si podle vás žena holit porost na tváři a trhat srostlé obočí?
Ano
86,2 %
Ne
13,8 %
Celkem hlasovalo 28166 čtenářů.
Související témata:

Reklama

Další články

Načítám