Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Policie se zabývala vystoupením Janka Ledeckého (61) v Chotěboři. Do města zpěvák dorazil 29. 11. vpodvečer a při příležitosti rozsvěcení vánočního stromu udělal koncert. Podle policie tím Ledecký porušil krizová opatření, jak řekla Super.cz mluvčí krajského ředitelství policie kraje Vysočina.

„Protiprávní jednání ze strany osoby jsme zadokumentovali. Půjde zřejmě o porušení vyhlášených mimořádných opatření,“ řekla Super.cz mluvčí Dana Čírtková s tím, že policie věc dále postoupila obci s rozšířenou působností, tedy Chotěboři. Ta také rozhodne o případném trestu.

Ledecký vystoupení v rozhovoru pro Reflex sám označil za „ilegální koncert“, který schoval za natáčení klipu. „Od svých spolužáků z právnický jsem zjistil, co se má udělat, aby nás rovnou neodvedli v klepetech. A zjistil jsem, že když to budeme točit jako videoklip a bude nás do šesti lidí, tak to nemusíme hlásit ani na krajskou hygienickou stanici,“ řekl Ledecký. Natočené video poté zveřejnil na sociální síti.

„Nikdy to nevzdám. Vy to taky nevzdávejte. V Chotěboři sněžilo a byla zima, že mi málem harmonika k hubě přimrzla. Ale bylo senzační si zase po půl roce zahrát, i když to bylo jenom natáčení...,“ napsal zpěvák.

Zpěvák se netají tím, že zkritizuje omezení konání hromadných akcí. Příští týden se chystá představit plán, díky němuž budou kulturní akce úplně bezpečné.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám