Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Je to až neuvěřitelné, ale i tak se v dnešní době a se všemi bezpečnostními opatřeními podařilo jednomu ze sloužících v Buckinghamském paláci ukrást několik artefaktů.

Adamo Canto (37) pracoval v paláci jako cateringový asistent po dobu pěti let. Během pandemie koronaviru dostal navíc ještě pár uklízecích povinností v místnostech, kde se rozhodl krást.

Canto si odnesl předměty odhadem za 100 000 liber, v přepočtu tedy za cca 3 milióny korun. Několik věcí se mu podařilo prodat skrze aukční portál eBay. Mezi jeho úlovky se nacházely například medaile Za zásluhy (Řád společníků cti a Královský řád Viktoriin), podepsané fotografie prince Williama a vévodkyně Kate nebo fotografie z královského banketu k příležitosti návštěvy prezidenta Donalda Trumpa.

Některé předměty, které po internetu prodával, se podařilo získat od kupců zpět, jiné ovšem ne. Na prodejích měl vydělat v přepočtu 226 tisíc korun. Jeho případ se bude v následujících týdnech projednávat Korunním soudem v Southwarku. Adamo se ke všemu přiznal.

Buckinghamský palác odmítl celou situaci komentovat.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám