Hlavní obsah
Článek

Jeden by řekl, že režiséři teď nemají do čeho píchnout. To jsme se ale spletli, aspoň v případě Radka Balaše, jehož Super.cz vyzpovídal přímo na jevišti Divadla Bez zábradlí, kde bude bývalý poradce StarDance režírovat muzikál Kabaret.

"Vracím se na místo činu," smál se režisér, jehož úspěšný muzikál Cikáni jdou do nebe se tady hrál v pauze mezi nouzovými stavy, dokud bylo povoleno na jevišti zpívat. "Člověka ty těžké časy nesmí zlomit. Jsem potěšen, že Heřmánkovi, zatímco ostatní divadla všechno zastavují a třeba v Karlíně budou hrát až od září 2021, mají tu odvahu a pustili se do nového projektu," dodal Radek Balaš.

Není to ale jediná práce, kterou má. "Nabídek bylo víc. S Ondřejem Brouskem (43) jsme byli osloveni Východočeským divadlem v Pardubicích, abychom na klíč napsali muzikál o prvním československém letci Janu Kašparovi. Na tom teď pracujeme. Pracuji i pro Český rozhlas a píšu zhruba hodinovou hru o Jaroslavu Ježkovi," začal vypočítávat. A po filmu Špindl 2, který v kinech vidělo přes 300 tisíc diváků, se vrátí i k filmové režii. "V tuhle chvíli vzniká scénář a v létě bychom měli natáčet," upřesnil.

Některé nabídky musel dokonce odmítnout. "Volala mi například Yvetta Blanarovičová (60), že má krásný text, jestli bych ho nechtěl režírovat, protože předpokládala, že v téhle covidové době musím mít volno. Musel jsem ji zklamat, že mám práce nad hlavu, když už mi začínají právě castingy na Kabaret," uzavřel.

Reklama

Další články

Načítám