Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Jako by nestačilo, že zpěvačka Věra Bílá (†64) má potíže s říčanskými úřady kvůli neplacení nájmu. Do Vánoc se musí přestěhovat do holobytu, teď ji ale čeká ještě soudní tahanice s bývalým manažerem Janem Markem. "Do Věry jsem investoval dost financí. Pak se ale ukázalo, že se jí nechce zkoušet a zpívat. Vytáhnout ze mě sto tisíc korun, to jí na druhou stranu šlo. Proto budu chtít zpátky peníze, na které od ní mám směnky. A pošlu na ni klidně i exekutora," řekl Super.cz Marek.

Marek uvádí, že ho Bílá za pár měsíců spolupráce stála přes sto tisíc korun. Směnky má ale pouze na částku devatenáct tisíc. Přesto jde o obnos, jenž je pro nejznámější českou romskou zpěvačku likvidační. Je bez prostředků, manžel je navíc těžce nemocný a dost peněz stojí jeho léky.

"Přiznávám, že jsem byl naivní a do spolupráce šel s tím, že když do ní investuji nějaké peníze, vrátí se mi, až začne znovu vystupovat. To jsem ještě nevěděl, že o ni není zájem a že sama nechce pracovat, jen ze mě vytahat peníze. Věře se nechtělo ani zkoušet! Jde o typ člověka, který jen natahuje ruku a čeká na pomoc. Pronajal jsem například na týden chatu jako zkušebnu, Věra by na místo mohla dojet klidně autobusem, ale protože se cítí jako celebrita, musel jsem zaplatit pět tisíc za odvoz. Dorazila i s adoptovaným synem a hned chtěla peníze na jídlo. Dva a půl tisíce na týden jí bylo málo a byla uražená. Říkala, že přece oba kouří a tak jim ta částka nebude stačit," svěřuje se Marek, podle něhož Bílá chtěla, aby hostil ze svého i jejího manžela a další příbuzné.

"Každou chvíli mi volala a říkala: Honzo, přišla elektrika, zaplať. Honzo, potřebuju na nájem. Honzo, nemám na jídlo, dej mi peníze. Vrcholem bylo, když se mi ozvala, že má na návštěvě šestnáct příbuzných ze Slovenska a ode mě okamžitě potřebuje peníze, aby měli na cestu zpátky," kroutí hlavou Marek. Ten sice ví, že ani exekutoři z Bílé peníze nevymámí, ale přesto ho to od soudu neodradí. "Je jednou z těch cikánek, kvůli kterým Češi nemají Romy rádi. Za její neprofesionální chování ji k soudu a zodpovědnosti doženu," dodal Marek.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám