Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Kanadská filmová hvězda Ellen Page učinila veřejný coming out, když na Twitteru v rozsáhlém prohlášení napsala, že je transgender a její nové jméno je Elliot. „Jsem šťastný, že tohle můžu napsat. Že jsem tady. Že jsem dorazil do tohoto místa v životě,“ stojí v textu.

Elliot je vděčný za přátele, kteří ho na jeho cestě podporovali, a raduje se z nové životní kapitoly. Zároveň přiznal obavy. „Pravdou je, že i když se teď cítím velice šťastný a jsem si vědom svých privilegií, jsem i vyděšený,“ píše. Má strach z nenávisti, vtipů a násilí.

„Nesnažím se shodit ten radostný moment, který oslavuji, jen chci ukázat obě strany mince. Statistiky jsou hrozné. Diskriminace trans lidí je častá, zákeřná, krutá a má strašlivé následky,“ svěřil se s obavami a slíbil, že udělá, co bude v jeho silách, aby byl svět lepším místem.

Page je v manželství s tanečnicí Emmou Portner, která jeho post okomentovala větou: „Velmi tě miluji, Elliote“.

Proslul v komedii Juno, za kterou byl (ještě v ženské kategorii) nominovaný na Oscara. Zahrál si také ve filmech Počátek, X-Men: Budoucí minulost nebo Všechno, co mám.

Reklama

Další články

Načítám