Hlavní obsah
Článek

Koncem října obletěla svět zpráva o skonu legendárního představitele Jamese Bonda Seana Conneryho. Ten zemřel ve svém domově na Bahamách ve svých 90 letech.

Úmrtní list, uveřejněný serverem TMZ, nyní prozradil detaily jeho odchodu. Oficiální příčina jeho smrti je uvedena jako respirační selhání, které bylo způsobené zápalem plic, srdečním selháním (fibrilace síní, což je jeden z mnoha druhů srdečních arytmií) v kombinaci s vysokým věkem.

„I když už na tom otec nebyl už nějakou dobu dobře, všichni se v sobě snažíme tuto smutnou událost, ke které došlo teprve před chviličkou, zpracovat. Je to smutný den pro všechny, kteří mého otce znali a milovali. Zároveň je smutnou ztrátou pro fanoušky na celém světě, kteří milovali jeho úžasný dar, který měl jako herec,“ uvedl po smrti otce pro BBC News jeho syn Jason.

Rodilý Skot se prvně převtělil v agenta 007 Jamese Bonda v roce 1962 ve filmu Dr. No. Zahrál si pak ještě ve dalších čtyřech pokračováních. V roce 1987 získal svého jediného Oscara za vedlejší roli ve filmu Neúplatní.

V roce 2000 byl Connery povýšen do šlechtického stavu a o dva roky později ukončil svou filmovou kariéru. I přesto se poté ještě v hlavní roli objevil ve filmu Liga výjimečných v roce 2003.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám