Hlavní obsah
Článek

Jitka Nováčková (31) uvízla v Řecku, kde její partner, fotbalista Tim Sparv, podepsal novou smlouvu. Původně měla v plánu přítele jen navštěvovat, situace s koronavirem a přísná karanténní opatření ale zamíchala kartami, a Jitka tak na jihu zatím zůstává.

Zabydlet se v Larise nebylo úplně snadné. Jde o město, kde není angličtina samozřejmostí, a vzniká tak jazyková bariéra.

„Larisa, město, ve kterém nyní s Timem žijeme, není příliš turistické a lidé tu nemluví anglicky. Tudíž jsme se hned museli naučit řeckou abecedu, abychom se trochu zorientovali. Také jsem ze svých cest v zahraničí zvyklá, že si člověk může spoustu věcí vyhledat online a webovou stránku si přeložit. Protože když nevíte ani to, kde je pošta, a potřebujete si zařídit celé bydlení a nový život, není to jednoduché,“ řekla Super.cz Nováčková.

„Larisa ale funguje spíš na malých kamenných obchodech, které však nikde online nedohledáte. Když tedy hledám zámečníka, vyrazím do ulic a doufám, že na nějaký obchůdek narazím,“ popsala situaci.

Spousta obchodů je ale nyní v souvislosti s koronavirem zavřená. A k opuštění bydliště je navíc potřeba „povolenka“.

„Nyní má Řecko omezený pohyb osob, uzavřené obchody, takže ani tohle nebylo úplně jednoduché. Pokud potřebujeme jít ven, musí to být jeden ze šesti dovolených důvodů a musíme buď vyplnit oficiální papír, anebo odeslat oficiální SMS, ve které napíšeme jméno, adresu, a právě důvod vycházky,“ popsala Jitka současná vládní nařízení.

Pracovat ale může Nováčková i z domu. Kromě modelingu, který je teď v útlumu, se věnuje svému youtube kanálu a je úspěšnou instagramerkou. Na loňských cenách Czech Social Awards, které vyhlašují nejinspirativnější osobnosti na sociálních sítích, zvítězila v kategorii Go Global. Letos budou vítězové vyhlášeni online 29. listopadu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám