Hlavní obsah
Článek

V dubnu se Radana Labajová svěřila s tím, že do jejího života zasáhla vážná nemoc. Rakovině podlehla její maminka, stejná nemoc postihla její sestru a ona sama zjistila, že je nositelkou vysoce rizikové vlohy BRCA2 a riziko vzniku rakoviny je u ní 80 %.

„Škoda, že člověk tuto informaci většinou zjistí až na základě závažných onemocnění svých blízkých. Kdyby i oni věděli, že tuto mutaci mají, mohli by tu ještě být? Tu a tam nad tím přemýšlím,“ posteskla si Radana.

Aby členka kapely Holki snížila pravděpodobnost onemocnění, podstoupila před pár měsíci adnexektomii, tedy odstranění vejcovodů a vaječníků, a teď přišla na řadu mastektomie. „Mám za sebou další úspěšnou preventivní operaci. Mastektomie s okamžitou rekonstrukcí. A moc děkuji všem, kteří mi poskytovali informace, radili mi, kam jít, kde se nechat operovat a o co vše se zajímat... Věnujte prosím svůj čas prevenci. Ptejte se. Nenechte se odbýt,“ radila zpěvačka prostřednictvím sociálních sítí. Na Instagramu zároveň zveřejnila foto z nemocnice.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám