Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Moderátorka z Pošty pro tebe spoluzaložila poradnu Sbarvouven již před pěti lety. Od smrti svého synovce tak pomohla čtyřem tisícům lidí uvědomit si svou orientaci a zabránila desítkám dalších sebevražd.

On-line poradna Sbarvouven.cz funguje již pátým rokem a pomáhá především mladým lidem uvědomit si vlastní identitu a orientaci. Za tu dobu se na ni obrátilo tisíce klientů s obavami z nepřijetí okolí a prosbami o pomoc. Poradnu spoluzaložila Ester Janečková, která s sebou nese odkaz svého synovce Filipa. Ten jí v dopise na rozloučenou žádal, aby pomáhala a věnovala se problémům LGBT+ lidí.

Zabraňte příběhům se špatným koncem! Podpořte projekt Sbarvouven.cz. Každý váš dar bude zdvojnásoben díky podpoře Citi Česká republika.

„Filip nám pomohl si uvědomit, jak je mnohdy těžké vyjít s barvou ven před těmi nejbližšími, před rodinou, že je důležité být více otevření. Filipovi život vrátit nedokážeme. Nikdy si nepřestaneme vyčítat, že jsme vůči němu nebyli dost otevření, vnímaví. Jsou tady ale další, kterým můžeme pomoci. Prosím, pomáhejte s námi.” přiznává Ester Janečková.

Chci darovat a pomáhat!

Foto: poradna sbarvouven.cz/spolek Prague Pride
Ester pomáhá poradně

V poradně klientům pomáhá hned několik psychologů, funguje však především díky vyškoleným mentorům. Ti si procesem takzvaného coming outu již prošli a jsou ochotni o svém příběhu mluvit a sdílet ho dál. Cílem je také vzdělávat širší veřejnost a předcházet projevům homofobie a bezpráví. Pro rodiny LGBT+ dětí tu je Podpůrná rodičovská skupina, která pomáhá s přijetím právě uvnitř rodiny a informuje o tom, jak dítě co nejlépe podpořit.

Neziskový projekt poradny je odkázán na pomoc od dárců. Podpořte je i vy! Každý váš dar bude zdvojnásoben díky podpoře Citi Česká republika.

Foto: Spolek Prague Pride
Transparent nesoucí odkaz Filipa na pochodu Prague Pride

FOTO: Spolek Prague Pride

Další články

Načítám