Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jiří Štěpnička (73) je výraznou postavou seriálu Sestřičky Modrý kód, ale po dlouhé úvaze se rozhodl jej opustit. Může za to strach z pandemie covidu. Herec se izoloval mimo hlavní město.

„Seriál Modrý kód a později Sestřičky jsem točil rád a rád na něj budu vzpomínat. K rozhodnutí opustit jej jsem dospěl před dvěma měsíci ve chvíli, kdy docházelo k mnohým změnám v natáčení vlivem šíření koronaviru, který postihl nemálo mých kolegů. A já jsem prostě dostal strach. Opravdu jsem se bál, že se nakazím, a protože tahle nemoc je nevyzpytatelná, nechtěl jsem tomu jít naproti. Odstěhoval jsem se z Prahy na chalupu a opravdu se mi podařilo se tomuto onemocnění vyhnout. Věřím, že mé důvody jsou pochopitelné,“ vysvětluje herec.

Jeho odchod tvůrce i kolegy zamrzel, ale samozřejmě pro něj mají pochopení. Přesto taková změna zamíchala kartami a potrápila scenáristy, kteří měli co dělat, aby roztočenou dějovou linku zvládli co nejrychleji upravit a divák nic nepoznal.

Právě dnes má totiž na televizních obrazovkách dojít k velkému usmíření dvou znepřátelených rodin Bojanů a Kinských, a také k odhalení velkého tajemství o adopci sestřičky Katky. To vše se má udát během oslavy bývalého primáře Bojana, kterého hraje právě Jiří Štěpnička.

Odchod populárního herce ale není jediným zádrhelem. V témže momentu, kdy se Štěpnička rozloučil, pobývali v karanténě i další herci a scenáristé škrtali a přepisovali děj na poslední chvíli. Jak to celé dopadne, se dozvíte dnes večer.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám