Hlavní obsah
Článek

Nejstarší dcera Karla Gotta (†80) se ve Finsku, kde pobývá se svým manželem Timem Tolkkim, pokusila o sebevraždu. Jak jsme již informovali, právě její muž, finský hudebník, Dominice Gottové (50) před nešťastným činem zachránil život.

Gottová dlouhodobě bojuje s psychickými problémy, které chtěla ukončit, avšak tragickým způsobem. „Napsala nám do rádia, kde jsme s ní po jejím loňském návratu krátce spolupracovali, že už nemůže dál a že si vezme život skokem pod vlak. O několik hodin později se ozvala velmi roztřeseným hlasem, že ji zachránil její manžel. Následně nás požádala o pomoc s tím, že neví, kde bude ve Finsku bydlet, že je bez peněz,“ prohlásil šéfredaktor stanice Frekvence 1 Luboš Procházka.

Ten se proto obrátil na českou ambasádu v Helsinkách. „Paní Gottovou se mi podařilo telefonicky kontaktovat, dotázal jsem se na její situaci a nabídl jí pomoc v rámci našich kompetencí. Vzhledem k přísným pravidlům týkajícím se ochrany osobních údajů ale nemohu být podrobnější," řekl stanici konzul Martin Skládal.

Dominika Gottová se loni po dvaceti letech manželství s finským muzikantem Timem Tolkkim vrátila kvůli vztahovým problémům do Česka. V únoru podala přes finskou ambasádu v Praze žádost o rozvod, tu ale během svého současného pobytu v Helsinkách dle svého dřívějšího prohlášení stáhla a rozhodla se do Finska za svým mužem vrátit.

Před tím přitom dle svého veřejného prohlášení byla připravena nést hrdě odkaz svého otce a účastnit se vzpomínkových akcí na něj. Během ročního pobytu v Česku také vydala knihu Poslední roky s Karlem, ve které na svého otce zavzpomínala.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám