Hlavní obsah
David Zápal, Stáňa Seďová
Článek

Exmanžel Ivety Bartošové a producent Michala Davida Jiří Pomeje (†54) sice dostal titul Moderátor roku, spíš by si ale zasloužil indiánské jméno Ten, co v rádiu zachránil už dva sebevrahy. Poprvé se mu to povedlo hned první šichtu, kterou na Frekvenci 1 sloužil, ve čtvrtek v noci podruhé. Přemluvil nešťastného Jirku, který stál polonahý na střeše domu a chtěl si vpálit kulku do hlavy, aby za ním přijel do rádia a mezitím zavolal záchranku. Poslechněte si autentický záznam z rozhlasového vysílání.

K události došlo před druhou hodinou ranní. Pomeje sám kolikrát vyzývá posluchače, aby se mu svěřili se svými starostmi. Zoufalý muž, jenž chtěl nejspíš i pod vlivem alkoholu skoncovat se životem, tak naštěstí učinil. "Jirko, včera jsem přišel o ženu, kterou jsem měl 31 let. Zahynula při dopravní nehodě. Nevím, co mám dělat. Chodím po bytě. Stále ji hledám, mám u sebe devítku, asi si proženu hlavu kulkou. Fakt už pro mě nemá život cenu," napsal zoufalý vdovec Pomejemu. Tomu se podařilo přesvědčit muže, aby slezl ze střechy, kde s láhví v ruce polonahý stál a chystal se ukončit svůj život, aby k němu přijel taxíkem.

"Bylo to nejtěžší vysílání a jedna z nejtěžších situací v mém životě vůbec. Jirkovi je kolem šedesáti, je to udělanej chlap, žádný tintítko. ale byl absolutně zlomenej. Opilý řidič mu totiž předevčírem zabil manželku a Jirka se dostal do situace, kdy už nevěděl kudy kam, proto se chtěl zabít. Naštěstí se ozval. Táta přítelkyně Andrey je záchranář a poradil mi, abych okamžitě zavolal pomoc. K Frekvenci 1 přijely dvě sanitky a čtyři vozy po zuby ozbrojených policistů v neprůstřelných vestách a s helmami. Prosil jsem je, ať zákrok proběhne v klidu. Musím jim poděkovat, byli totiž skvělí. Když zjistili, že pistole se už zbavil, pustili mě k němu," popsal Pomeje Super.cz náročnou noc.

"Dvacet minut jsme si povídali. Říkal, že synovi se před měsícem narodila dvojčátka, a pochopil, že má pro co žít. Než si ho převzali do péče lékaři, objali jsme se a slíbili si, že si ve čtvrtek zavoláme a v pátek se uvidíme a všechno v klidu probereme. Jsem ještě teď vyčerpaný, ale šťastný. Slíbil, že tu kravinu neudělá," dodal Pomeje. Sanitka muže nakonec odvezla do Všeobecné fakultní nemocnice, kde stráví minimálně jeden den.

Reklama

Další články

Načítám