Hlavní obsah
Článek

S muzikálovou zpěvačkou Kateřinou Pechovou jsme se potkali na online křtu kalendáře pro Nadaci Slunce, která se věnuje podpoře klientů domova pro hendikepované. Je to letos už druhý podobný projekt, jehož se s manželem Peterem Pechou (34) účastnila, prvním byl kalendář pro spolek ALSA.

Katka se ale pro charitu jen nefotí, sama fyzicky pomáhá. Jako dobrovolnice se zapojila do práce pro Alsu a teď má za sebou i zdravotnický kurz Červeného kříže. Spolu s kolegyní herečkou Sarah Haváčovou nastoupila jako pomocná síla do Nemocnice Milosrdných sester sv. Karla Boromejského v Praze pod Petřínem. Mluvili jsme s ní právě v den, kdy měla za sebou první směnu.

"Pomáhám sestřičkám, dělám takovou pečovatelku. Je to moje první taková zkušenost, ale chtěla jsem pomoct a zatím jsem se zaučovala. Musím říct, že lékaři a sestřičky byli velmi trpěliví a všechno mi vysvětlovali a ukazovali," svěřila.

A jak to konkrétně vypadá? "Je to hodně náročné, pořád jste na nohách, protože pacienti vás potřebují. Pracuji na interně, kde jsou i hodně staří pacienti, které musíme i nakrmit, přebalit, vynáším i bažanty," popsala Super.cz.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám