Hlavní obsah
Článek

Stejně jako v minulých letech i letos se na trh dostane spousta nových pyrotechnických výrobků. Já vám zkusím výběr ohňostroje usnadnit a poradit vám, jak nejlépe vybrat.

My máme letos celkem 15 novinek a za ty roky, co ohňostroje prodáváme, jsme zjistili, že zákazníci se rozhodují hlavně podle těchto tří kritérií:

•cena

•délka trvání

•počet ran

Na našem e-shopu vám s výběrem pomůže chatbot, ale pokud budete nakupovat jinde, ujasněte si zpravidla právě tato tři kritéria.

Foto: AApyro s.r.o.
Na našem trhu jsou výrobky s kalibry od cca 14 mm do 50 mm. Obecně platí pravidlo, že čím větší kalibr, tím výš efekt letí a je na obloze bohatší.

Dalšími důležitými věcmi, které je dobré vědět při výběru ohňostroje, jsou tyto:

Místo odpalu

Pokud budete ohňostroj odpalovat v místě s omezeným prostorem, budovami, stromy nebo výškovými překážkami v okruhu cca 20 m, nikdy nekupujte ohňostroj s vyúhlovanými efekty.

Pokud máte prostoru dostatek, ohňostroj s vyúhlovanými efekty udělá určitě větší parádu než ten s kolmými, a zaplní oblohu více do šířky.

Kalibr

Kalibr znamená průměr výmetných trubic (válečků, ze kterých je ohňostroj sestavený a ze kterých vystřelují na oblohu jednotlivé rány s efekty). Na našem trhu jsou výrobky s kalibry od cca 14 mm do 50 mm.

Obecně platí pravidlo, že čím větší kalibr, tím výš efekt letí a je na obloze bohatší. Menší kalibr než 20 mm raději nekupujte. Dnes jsou velmi moderní multikaliberní ohňostroje, například s kalibry 20+25+30 mm.

Na našem eshopu máme přehledný filtr, kde si můžete vybírat ohňostroje podle různých parametrů včetně kalibru.

Množství pyrotechnické slože

Při výběru ohňostroje je také dobré se dívat na to, kolik obsahuje pyrotechnické slože. Každý rok mě některý z řetězců překvapí tím, co si k zákazníkům dovolí.

Například nedávno jsem v jednom řetězci narazil na ohňostroj, který měl 152 ran, trval 79 sekund, obsahoval 1860 g složí a stál 3 980 Kč.

A pro porovnání třeba naše skvělá novinka Julča má 161 ran, trvá 90 sekund, má 1630 g složí a stojí jen 2 448 Kč. Anebo oblíbený Panzer má 194 ran, trvá 170 sekund, má 2181 g složí a stojí jen 3 388 Kč.

Návod a certifikát

No a samozřejmě by měl mít ohňostroj návod v českém jazyce a CE certifikát.

Foto: AApyro s.r.o.
Novinka Julča má 161 ran, trvá 90 sekund, má 1630 g složí a stojí jen 2 448 Kč.

Pěkné ohňostroje se dají dnes pořídit od cca 1 000 Kč a ceny ohňostrojů k vlastnímu odpalu končí někde okolo 7000 Kč.

Pokud i přesto chcete ještě něco většího, řešením je zakoupit si více sestav, bezdrátové odpalovací zařízení a bezpečně tak odpalovat ohňostroje z větší vzdálenosti třeba na různých místech.

Pokud uvažujete o ohňostroji v ceně nad cca 15 000 Kč, zde už se vyplatí uvažovat o realizaci ohňostroje na míru, který vám sestavíme my a přijedeme vám ho bezpečně odpálit. V případě zájmu o takovýto ohňostroj nás neváhejte kontaktovat.

Další články

Načítám