Hlavní obsah
Článek

Přestože Daniel Hůlka (55) roky patřil mezi podporovatele Miloše Zemana, v polovině října se rozhodl jejich dlouholeté přátelství ukončit. A nejen to. Zpěvák poslal hlavě státu ostrý vzkaz, ale také přišel s tím, že hodlá vrátit státní vyznamenání, které z rukou prezidenta v roce 2016 převzal.

Osobní vrácení metálu se mu bohužel nepovedlo. Z důvodů nařízení vlády upustil od záměru jej vrátit 28. října a zrušil svou cestu na Pražský hrad. K vrácení státního vyznamenání nakonec došlo. Zpěvák nyní popsal celý průběh. „Chtěl bych vás informovat o tom, jakým způsobem a kdy jsem vrátil státní vyznamenání. Prostřednictvím Kanceláře prezident republiky mi bylo sděleno, že nemají zájem přijmout ode mě vyznamenání osobně,“ svěřil se Daniel Hůlka.

„Kancléř Vratislav Mynář mě telefonicky informoval, že vyznamenání ode mě nikdo nepřevezme, a požádal mě, abych ho zaslal poštou. Ve středu 11. 11. 2020 jsem tak tedy učinil. Vyznamenání jsem odeslal z pošty v domovských Jevanech za přítomnosti dvou svědků, pana Pavla Šebka a pana JUDr. Miroslava Štorkána,“ prohlásil zpěvák, který přiložil i fotografie z celé akce.

„Vyznamenání bylo pojištěno a odesláno jako cenné psaní, Česká pošta mě již informovala o tom, že zásilka byla doručena. Teď čekám na doručení potvrzení o vrácení státního vyznamenání,“ napsal Hůlka a znovu popsal své rozhodnutí vrátit medaili.

„Mnoho z vás mi psalo, že vyznamenání z různých důvodů vracet nemám. K tomuto činu jsem se rozhodl proto, abych zdůraznil obsah svého otevřeného dopisu prezidentovi. Vrácení státního vyznamenání je mojí výzvou společnosti, aby nebyla lhostejná k tomu, jak čelní představitelé naší země jednají v době tzv. koronavirové krize a ničí lidské životy,“ dodal závěrem Daniel Hůlka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám