Hlavní obsah
Článek

Část z úžasné kolekce šperků, kterou po sobě zanechala herecká legenda Elizabeth Taylor, si na úterní aukci v New Yorku koupila i americká televizní hvězda Kim Kardashian (43). Napsal to britský list The Daily Mail.

Taylor zemřela letos v březnu ve věku 79 let. Jen měsíc před její smrtí s ní Kim dělala rozhovor.

Celebrita se pochlubila, že si koupila tři náramky posázené diamanty a nefrity z dílny šperkařky Lorranise Schwatz. Za jedinečné ozdoby zaplatila 65 tisíc dolarů (1,28 miliónu korun).

To ale nic není proti ceně celé sbírky: ta se totiž prodala za neuvěřitelných 116 miliónů dolarů (skoro 2,3 miliardy korun).

„Nikdy jsem neplánovala pořídit si tolik šperků nebo tak mnoho manželů,“ řekla v jednom ze svých posledních rozhovorů Taylor Kim Kardashian, která se celkem osmkrát rozvedla. „Ve svém životě jsem byla maximálně šťastná, poznala jsem velkou lásku a samozřejmě jsem také dočasnou opatrovnicí neuvěřitelných a krásných věcí,“ poznamenala ke svým šperkům.

Nejdražší položkou z její sbírky se stal náhrdelník La Pérégrina, který obsahuje vzácnou perlu, jež dříve patřila anglické královně Marii Tudorovně. Šperk, který herečce v roce 1969 dal její tehdejší manžel Richard Burton, se vydražil za 11,84 miliónu dolarů (233,8 miliónu korun).

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám