Hlavní obsah
Článek

Zpěvačka Petra Černocká (74) prožívá druhý nouzový stav hůř než první, jarní. Má i větší strach o sebe a svoje blízké. "Řada mých kamarádů byla a je nemocná, někteří mají horší průběh a já už jsem také v rizikové skupině. I když se zdá, že mi nic není, dřímat v těle může cokoli," svěřila nám filmová Saxana.

Radost jí dělá aspoň nový pejsek, jezevčík, kterého si nedávno, rok poté, co jim umřel předchozí pes, s manželem Zdeňkem Pracným pořídili. "Jen náš starý kocour se s tím nemůže vypořádat, už zapomněl, že s ním nějaký pes sdílel domácnost. Doufám, že je dokážu sblížit a jednou si spolu lehnou i do stejného pelíšku," doufá Petra.

Petra Černocká

Na jaře si Petra krátila volné chvíle malováním. Ani do toho teď nemá chuť. "Říkám si, že v tomhle bezčasí je jedno, kdy a co udělám," krčila rameny.

Výjimkou byl její první velký obraz na plátno, který namalovala pro charitativní dražbu organizace RegiBase, která se stará o české vojenské veterány. Musel být na motivy vlčích máků, které jsou právě symbolem veteránů.

Obrazy i dražba Vlčí máky v obrazech byly představeny na Světový den válečných veteránů 11. listopadu. „Zapojte se do naší online sbírky a pomozte nám vybrat symbolických 11 111 111 Kč. Den válečných veteránů je věnován památce padlých a obětí válek. Slaví se celosvětově dne 11.11. a jeho symbolem se stal květ vlčího máku,“ dodali organizátoři z nadace Regi Base.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám