Hlavní obsah
Článek

Už za měsíc přivede Tereza Jelínková na svět svého prvního potomka. Modelka, která rozjela kariéru hlavně v zámoří, by ráda podstoupila hypnoporod, který prý zvolila i vévodkyně Kate.

„Jedná se o přirozený porod bez lékařské intervence,“ popsala Tereza techniku, která oslovila i její kolegyni Moniku Kolouchovou.

Rodit tímto způsobem Jelínková dlouho zvažovala. „S manželem jsme měli celodenní seminář s dulou a lektorkou hypnoporodu. Prochází se všechny fáze porodu, správné dýchání, a hlavně pozitivní přístup k porodu. Je to jediná bolest, která má smysl. Připravuje partnera, jak se k rodící ženě chovat a jaké všechny psychické fáze mohou nastat,“ popisuje Tereza a jedním dechem dodává: „Během příprav nám ukazovali nejlepší pozice pro porod. Učili nás afirmace, které pomáhají.“

Jelínková vždy tíhla k přirozenosti. „Celý život se snažím léčit přírodně a tradiční celostní medicínou. Celkově jsem proti práškům. Myslím si, že porod může probíhat bez zbytečného zásahu doktora, pokud je žena v psychickém klidu," říká Tereza, která nyní medituje a cvičí těhotenskou jógu.

Modelka se ale neotáčí zády ke klasické medicíně a lékařům nechává poslední slovo. „Půjdu do toho samozřejmě jen v případě, pokud bude vše v pořádku. Rozhodně bych například nerodila doma. Chtěla jsem u porodu i dulu, ale bohužel v současné situaci kvůli covidu to nepůjde,“ krčí rameny.

Modelka a její manžel se snaží na velký den připravit. „S manželem jsme podstoupili soukromý seminář a roli duly převezme on. Tak snad to zvládne. Myslím si, že je důležité, aby u porodu byli oba, když byli i u početí,“ směje se Tereza Jelínková.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám