Hlavní obsah
Článek

Muži často přeceňují ženskou touhu po nich, ještě horší jsou ale ve čtení ženských gest a mimiky, když jsou sexuálně nadržení. Pak totiž pouhý úsměv projevující zdvořilostní sympatie považují za nabídku k sexu. Přitom výzkumů potvrzujících neschopnost mužů správně interpretovat ženská gesta jsou tisíce.

„Naše studie ale systematicky zkoumá individuální rozdíly,“ tvrdí psycholožka Carin Perilloux z University of Texas. Ve své experimentální studii sledovala dvě stovky mužů a žen při tzv. rychlém randění, kdy mají dvojice na sebe tři minuty, během nichž se představí a seznámí, pak se partneři prohodí, až se vymění všichni muži se všemi ženami. A po každém takovém tříminutovém sezení si oba protějšky poznamenají, zda mají o dotyčného zájem.

Před samotnými konverzacemi musely pokusné osoby ve studii doktorky Perilloux vypracovat dotazník, v němž sami hodnotily svou atraktivitu a určily míru touhy po krátkodobém sexuálním románku. Po každé konverzaci hodnotily u protějšku fyzickou přitažlivost a projevený sexuální zájem.

Z výsledků je jasné, že muži, kteří uváděli, že velmi touží po krátkodobém sexuálním románku, velmi přeceňovali projevený sexuální zájem žen. Zatímco takoví muži po konverzaci s ženou uváděli, že dotyčná má o ně velký zájem, z odpovědí té ženy bylo patrné, že nikoli.

„Zajímavé je, že muži, kteří byli ženami hodnoceni jako velmi atraktivní, nechybovali v odhadování své sexuální žádanosti. Čím atraktivnější ale pro jednoho muže jistá žena byla, tím hůře odhadoval její sexuální zájem. Ženy navíc často velmi podceňovaly mužský zájem,“ tvrdí Perilloux.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám