Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Moderátor Petr Suchoň se během pondělního živého vysílání Televizních novin ostře pustil do prezidenta České lékařské komory (ČLK) Milana Kubka. Za vedení rozhovoru od mnoha diváků sklidil velkou kritiku. Stejně tak televize Nova moderátorovo jednání označila za selhání. Sám Suchoň uznal, že situaci nezvládl, a Kubkovi se soukromě i veřejně omluvil.

Suchoň rozhovor zahájil dotazem na Kubkův výrok, že „lékaři padají na hubu a lidé si chodí kupovat bio mrkev“ a následně pokračoval otázkami, co podle něj lidé udělali špatně, když o víkendu vyrazili na nákup na povolené farmářské trhy. „Vytváříte pocit, že ten, kdo si koupil bio mrkev na trhu, byť dodržel všechna opatření, tak může za to, že jsou přeplněné nemocnice a umírají lidé,“ zaznělo mimo jiné z úst moderátora.

„Vaše slova jsou bohapustá demagogie a mě velmi mrzí, že ve stávající kritické situaci takto zlehčujete situaci,“ odpověděl mu Kubek. Opakovaně také vyzýval k zodpovědnosti a nošení roušek.

Že situaci nezvládl, později Suchoň uznal a za své jednání se omluvil.

„Chtěl bych se divákům, kolegům, a zejména panu prezidentovi České lékařské komory Milanu Kubkovi veřejně omluvit za obsah a formu rozhovoru v Televizních novinách 26.10.2020. Vedení rozhovoru jsem po všech stránkách, a zejména pak emocionálně, nezvládl. Také na mě dolehla tíha posledních náročných týdnů a aktuálního nepříznivého vývoje pandemie v ČR, což ovšem v žádném případě nemůže sloužit jako omluva za to, jak neadekvátně a neprofesionálně jsem reagoval,“ uvedl.

„Moderátor hlavní zpravodajské relace musí být za všech okolností nestranný a rozhodně se nemůže nechat ovládnout emocemi tak, jako se to stalo mně. Panu prezidentu Kubkovi jsem se omluvil alespoň telefonicky a vážím si toho, že mou omluvu přijal. A teď se jemu, i vám, omlouvám veřejně. Způsob, jakým jsem vedl rozhovor, do hlavní zpravodajské relace v žádném případě nepatří. Promiňte,“ dodal.

O selhání moderátora, který nedodržel základní novinářská pravidla, mluví i ředitel zpravodajství a publicistiky TV Nova Kamil Houska. „Budou z toho vyvozeny důsledky. Jménem redakce zpravodajství se za tuto politováníhodnou věc panu Kubkovi i všem divákům omlouvám,“ uvedl.

Reklama

Další články

Načítám