Hlavní obsah
Článek

Další známou osobností, která se pere s nemocí covid-19, je Petr Vágner (46). První test, který absolvoval, přitom nákazu nepotvrdil.

„Podle prvních výsledků testů jsem byl negativní na covid-19. Bohužel podle symptomů to následně vypadalo na zápal plic s příznaky covid nemoci. Takže hurá na pohotovost a na další testy, krevní odběry a výtěry. Nakonec se naštěstí ani zápal plic nepotvrdil, ale potvrdilo se podezření na koronavirus,“ svěřil Vágner, který se bohužel potýkal s těžkými příznaky.

„Dvanáct dní horečky přes 39, bolesti hlavy, kloubů, zimnice. Snědl jsem maximálně půlku pomeranče a jedno deci polévky. Takže jsem ztratil 10 kg a teď jsem na váze 77 kilogramů,“ posteskl si Vágner.

Má moderátor sportu na CNN Prima News nějaké doporučení pro lidi, kteří jsou v podobné situaci? „Člověk se s tím musí nějak poprat sám, zůstat doma v karanténě, nikoho neohrozit a doufat, že to rychle přejde! A jak jsem slíbil, až naberu zpátky trochu sil, vyrazím darovat krev a plazmu,“ říká Petr.

Lidi se stejnou diagnózou nebo příznaky nabádá, aby zůstali doma a nehazardovali se zdravím svým i ostatních. „Brzkým návratem mezi známé, kamarády, nebo do práce se nic nevyřeší, ba právě naopak, ještě můžou nakazit další,“ řekl Super.cz Petr.

„Já jsem k tomu přišel, ani nevím kde, vše jsem poctivě dodržoval a stejně mě to semlelo. Než budu moci zase třeba normálně sportovat, tak mi to minimálně další měsíc bude trvat,“ uzavřel.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám