Hlavní obsah
Sabina Tesařová
Článek

Americká sportovní reportérka Erin Andrews (33) podala žalobu proti několika lidem zapojených do incidentu, který se odehrál v roce 2008. Tehdy byla natočena nahá ve svém hotelovém pokoji v Nashville klíčovou dírkou.

Andrews žádá 10 miliónů dolarů (v přepočtu asi 195 miliónů korun) za narušení soukromí  - 6 miliónů dolarů od hotelu, kde se událost odehrála, a zbylé 4 milióny dolarů od muže, který ji nahrával.

Michael Barret (47), který byl v roce 2010 odsouzen na dva a půl roku do vězení, známou televizní moderátorku sledoval, pořizoval její fotky a nahrával ji.

Barrett je rozvedený pojišťovák, který během svého pronásledování krásné reportérky pořídil celkem osm nahrávek, které se následně snažil prodat.

Převážnou část peněz Andrews požaduje od hotelu Mariott. Ten podle ní nese vinu za to, že podal Barrettovi informaci o pobytu slavné osobnosti, a následně mu umožnili rezervovat si pokoj hned vedle jejího apartmánu.

„Co se mne týče, vynaložím veškeré úsilí k posílení právních předpisů s cílem lépe chránit oběti nedovoleného sledování," řekla Andrews.

Reklama

Další články

Načítám