Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Tomáš Klus (37) zveřejnil novou píseň Lockdown, v níž vyjadřuje svůj názor na vládu (nejen) v kontextu aktuálního dění. „Andy to je břídil“ nebo „Jste parta neschopnejch šméček“, zpívá a rapuje v textu.

Klus zdůraznil, že nejde o kritiku vládních opatření, naopak své fanoušky vyzval k jejich dodržování. Zpěvák však kritizuje vládu jako takovou a premiéra Andreje Babiše.

„Lockdown je výkřikem proti vládě, která je sestavena především s ohledem na loajalitu vůči velkému šéfovi, a já jsem přesvědčen, že taková vláda ve výzvě zvané covid nemá šanci obstát. Kritická doba totiž obnažuje charaktery a ukazuje, že lidé, kteří nám vládnou, úplně charakterní nejsou,“ míní zpěvák.

Podle něj nyní potřebujeme „lídry, kteří nás budou spojovat a nikoli vůdce, pro které je daleko důležitější fakt, že vedou, než skutečnost, kam nás vedou“.

Reakce na píseň jsou dle zpěváka zatím veskrze pozitivní. „Své kritiky znám a jejich argumenty se nemění, ale věřím, že je potřeba aktivizovat naši bdělost, ta jediná nám pomůže zorientovat se v chaosu, který velký šéf svou tristní komunikací způsobuje. A že k tomu poslouží negativní emoce na mou adresu, mi nevadí. Součástí písničkářství je vířit diskuzi a burcovat,“ napsal Super.cz Klus.

K politickému dění se hudebně vyjádřil už v minulosti písní Pánu bohu do oken.

Na Lockdownu Klus spolupracoval s hudebníkem a producentem Jiřím Burianem a hudebníkem Matyášem Vordou. „Napsal jsem ho přes noc. Přes den nahrál s Jirkou Burianem a další noc Matyáš Vorda udělal klip,“ dodal Klus.

Souhlasíte s názory Tomáše Kluse, které promítl do své nové písně?
Ano
64,1 %
Ne
35,9 %
Celkem hlasovalo 15015 čtenářů.
Související témata:

Reklama

Další články

Načítám