Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Moderátorka Zorka Hejdová (33) čeká první dítě. S novinkou se svěřila na sociální síti, kde si kromě gratulací mohla přečíst také mnoho nevyžádaných názorů, které ji ohromily. Bohužel ne v dobrém slova smyslu. Dlouhodobě ji zaráží hlavně nátlak, který je na ženy ohledně mateřství vyvíjen. Zpravidla ze strany jiných žen.

„Myslím, že lidé si na sociálních sítích dovolují čím dál víc a mnohem častěji překračují hranice. A bohužel většinou ženy. Až někdy žasnu, co jsou ženy schopné jiným ženám napsat,“ řekla Super.cz Hejdová.

Sama má s nemístnými otázkami a poznámkami bohaté zkušenosti. „Nátlak ohledně těhotenství byl šílený, a přitom je to tak strašně soukromá věc, do které opravdu nikomu nic není. I teď, když mi ženy na Instagramu gratulovaly, nezapomněly připsat, kdo další je ‚na řadě‘! Tak se nevzdávám ani teď a snažím se jim vysvětlit, že nikdo! Že je to na každém páru, kdy se rozhodne mít děti, a pokud vůbec!“ říká rezolutně.

„Nejsme veřejný majetek a nikdo přeci nebude rozhodovat o tom, kdy máme mít rodinu,“ dodala Zorka, která sama na sociálních sítích hledá hlavně inspiraci.

Inspirace je také jedním z hlavních témat letošního osmého ročníku Czech Social Awards, cen pro populární tváře sociálních sítí. Ocenění získá 12 osobností, které z nominací vybere odborná porota. Přihlížet bude k řadě kritérií od otevírání společenských témat po zábavní přesah. Vyhlášení proběhne 29. listopadu, moderování akce se zhostí právě Zorka Hejdová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám