Hlavní obsah
Článek

Bankovní společnosti nepůjčují všem svým žadatelům o půjčku. Naopak, banky si své klienty a jejich úvěruschopnost dobře prověřují. Vyžadují nulové záznamy v registrech a doklady o pravidelných příjmech. To vše z jednoduchého důvodu – chtějí mít jistotu, že klient půjčku opravdu splatí. Rizikoví klienti tedy nemají mnoho šancí. Co dělat, když v bance nepůjčí?

Nebankovní společnosti rizikové klienty vítají s otevřenou náručí. Nebankovní půjčky bez registru a potvrzení příjmu tak mohou být jedním z řešení této situace. Rozhodně by ovšem neměly být tím prvním východiskem. Jaké jsou další možnosti?

Prvním řešením je půjčit si od rodiny či od přátel. Výhodou je, že tato půjčka bude bez úroků, a žadatel tak nebude muset platit nic navíc. Půjčka bude také probíhat mezi lidmi, kteří se navzájem znají, a případné potíže tak půjde vyřešit mnohem jednodušeji.

Co dělat v případě, že se člověku nahromadí více úvěrů najednou? Je snadné propadnout panice a půjčit si znovu ve snaze již existující úvěry splatit. Toto ovšem není ideálním řešením. Lepší je zvážit možnost konsolidace úvěrů, neboli sloučení dvou a více úvěrů do jednoho.

Díky konsolidaci bude člověk splácet pouze jeden úvěr, čímž se zmenší riziko jeho nesplacení. Dalším řešením je refinancování úvěru, neboli převedení úvěru k jiné instituci. Účelem refinancování je získat nižší úrokovou sazbu a tím ušetřit na měsíčních splátkách.

Převedením úvěru má klient možnost získat nižší úrokovou sazbu a další zajímavé podmínky. Ne všechny společnosti ovšem konsolidaci či refinancování podporují. V neposlední řadě je také možné domluvit se se svým poskytovatelem půjček na splátkovém kalendáři, takové poskytuje kromě jiných úvěrová společnost Zaplo.

Další možností může být vyzkoušení tzv. P2P půjčky, která je na finančním trhu již několik let. Jedná se o půjčku, ve které si žadatel sám určí výši úroku a dalších parametrů a poté čeká na odezvu investora. Více informací nejen o P2P půjčkách přináší webový magazín www.navigatoruveru.cz.

Foto: Stario Agency, s.r.o.
3 rady k vyřešení finančních problémů, když v klasické bance nepůjčí

Nebankovní půjčky bez registru a potvrzení příjmu

V krajním řešení se nabízí možnost půjčit si od nějaké nebankovní společnosti. Těchto společností je mnoho a občas může být složité se v nich vyznat. Patří mezi ně například Kamali, Cofidis či CreditGo.

Jak již název napovídá, tyto půjčky po svých klientech nevyžadují výpis z registru dlužníků SOLUS ani doložení příjmu. Tyto půjčky cílí na rizikové žadatele, jako jsou nezaměstnaní či pracující s velmi nízkými příjmy. Z toho důvodu se tyto společnosti pojišťují vysokým RPSN, úrokovou sazbou a dalšími poplatky.

Tento typ půjček je velmi snadné vyřídit. Nevyžadují téměř žádné papírování a bývají vyřizovány prakticky okamžitě. Tyto půjčky se většinou sjednávají online pomocí vyplnění krátkého formuláře. Žadatel pak čeká na telefonát od operátora nebo na potvrzující SMS.

Přestože jsou nebankovní půjčky bez registru a potvrzení příjmu k dispozici takřka ihned a představují tak rychlé řešení tíživé finanční situace, je na místě nepodlehnout hned první internetové nabídce. Častokrát se totiž jedná o nespolehlivé firmy, které se vůči svým klientům nebojí uplatnit až lichvářské taktiky.

Žadatelé těchto typů půjček by si měli rozmyslet, zda je půjčka bez registru a doložení příjmů opravdu nutným řešením. Pakliže ano, měl by si žadatel o půjčku důkladně prostudovat smlouvu s danou společností a ujistit se, že všemu řádné rozumí.

Jistotou jsou také recenze a hodnocení na nezaujatých stránkách. Pomocníkem mohou být i různá diskuzní fóra. Pozor na recenze na stránkách samotné společnosti. Tyto recenze bývají totiž často zcela smyšlené.

Další články

Načítám