Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ve věku 79 let v pondělí zemřela filmová a divadelní herečka a skvělá dabérka Jana Andresíková. Televizní diváci si ji pamatují především jako čarodějnici, paní Černou ze seriálů Arabela (1980) a jeho pokračování Arabela se vrací aneb Rumburak králem Říše pohádek (1993).

V populárních seriálech Miloše Macourka a Václava Vorlíčka Andresíková ztvárnila spiklenecké duo s Jiřím Lábusem, představitelem Rumburaka, který na ni vzpomíná jako na výbornou kolegyni, s níž byla radost pracovat. „Byla to dobrá kolegyně, skvělá profesionálka,“ řekl Super.cz.

„Práce s ní byla velmi příjemná. V Arabele jsem jí říkal „paní kolegyně“ a to taky byla, skvělá kolegyně. Osobně jsme se ale příliš neznali,“ dodal Lábus.

Paní Černá je neznámější rolí Jany Andresíkové, její filmografie ale čítá desítky dalších filmů a seriálů, mj. Jak se točí Rozmarýny, Kukačka v temném lese nebo Causa Králík.

Z novějších si zahrála v Kameňáku Zdeňka Trošky. „Paní Jana byla především velká kamarádka, skvělá herečka a dabérka. Ke všem milá, vstřícná, pořád v dobré náladě, prostě radost s ní pracovat,“ řekl Super.cz režisér Troška.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám