Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zemřel slavný španělský DJ a producent chilloutové a ambientní hudby José Padilla. Bylo mu 64 let.

Oznámení o úmrtí bylo zveřejněno na hudebníkově facebookové stránce. „S velkým zármutkem oznamujeme, že zemřel José. Skonal v poklidu ve spánku, v neděli v noci na své milované Ibize. Soumraky na Ibize už nikdy nebudou stejné, ale skvělá hudba Josého Padilly tu s námi bude navždy.“

Na Ibizu se Padilla přestěhoval v roce 1976, jméno si udělal jako rezidentní DJ v populárním klubu Café del Mar. Velmi slavné jsou především jeho stejnojmenné hudební kompilace.

„José Padilla hudebně ovlivnil celou generaci návštěvníků klubů a navždy na něj budeme vzpomínat jako na duchovního otce chilloutu, tvůrce kompilací Café del Mar a skutečnou legendu Ibizy,“ stojí ve vzpomínce na twitterovém účtu zmíněného klubu.

V červenci Padilla oznámil, že trpí rakovinou tlustého střeva a čeká na operaci. Fanoušky také poprosil o příspěvek na zdravotní péči. „Má situace je velmi špatná. Po pěti měsících bez příjmů jsem úplně švorc, a nemám jak zaplatit nájem,“ napsal.

Naposledy se ozval koncem srpna se zprávou, že má po operaci a pokračuje v rekonvalescenci a také s poděkováním za podporu, které se mu od fanoušků dostalo. Za tu nyní poděkovala i hudebníkova rodina.

Reklama

Další články

Načítám