Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

James Redford (†58), syn hollywoodské legendy Roberta Redforda (84), zemřel v pondělí ve svém domě v Kalifornii. Prohrál boj s rakovinou jater.

James trpěl 30 let primární sklerotizující cholangitidou, chronickým onemocněním jater, kvůli němuž podstoupil dvě transplantace. Rakovinu mu zjistili loni v listopadu.

„Smutek je neúnosný, když ztratíte dítě. Jamie byl milovaný syn, otec, manžel. Jeho odkaz bude žít skrze jeho děti, umění, filmování a vášeň, kterou měl pro zábavní průmysl,“ uvedl jeho otec Robert.

„Jamie dnes zemřel. Máme zlomená srdce. Žil krásný život a byl velmi milován. Bude nám hrozně scházet. Jsem nesmírně vděčná za naše dvě děti, nevím, co bychom v posledních dvou letech dělali bez nich,“ napsala na Twitteru režisérova žena Kyle.

James a Kyle mají dospělé děti Dylana a Lenu, které se obě věnují herectví. Jamesovy zdravotní problémy začaly už v dětství, v roce 1993 prodělal dvě transplantace jater.

Život mimo jiné zasvětil šíření povědomí o transplantaci orgánů, založil nadaci James Redford Institute for Transplant Awareness a na téma natočil i dokument. S otcem Robertem pak založil neziskovou organizaci The Redford Center, která se zaměřuje na tvorbu filmů o změnách klimatu a životním prostředí.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám