Hlavní obsah
Článek

Tato doba umělcům skutečně nepřeje. Petr Batěk měl ale opravdu velkou smůlu, když se pustil do oboru, který záhy přestal fungovat.

Herec, básník, muzikant i kantor začal ještě před uzavřením provozovat na Moravě penzion.

„Nevzdávám se herectví, ani ničeho jiného, co dělám. Naopak, teď točím seriál, a když to šlo, hrál jsem v divadle. Nicméně Morava, víno, básně a tak, tomu nešlo odolat. Takže se ze mě tak trochu stal i hoteliér. V Mikulově jsem začal provozovat malý penzion, kam za mnou jezdili kamarádi, kolegové a chystala se sem i moje milovaná Libuška Švormová,“ svěřil se Petr Batěk, který penzion musel kvůli koronavirovým opatřením načas zavřít a je tak trochu smolař.

Poměrně dost času s ním na Moravě, když tam je, tráví i jeho přítelkyně. „A když odjíždím, mám tu paní, která se o provoz penzionu stará.“

Herec doufá, že bude moct penzion brzy otevřít. „Nyní už plánujeme Vánoce i to, že tu oslavíme Silvestra. Budu tu dělat i takové menší akcičky, vinobraní, recitály. Prostě, aby tu lidem bylo dobře. Aby to byla taková archa „Baťkova“, která lidi zachrání před stresem velkoměsta a (show)byznysu. Aby měli čas si užít život,“ popsal zidealizovanou představu Batěk, jemuž troufalé plány kazí koronavirus.

Batěk je muž mnoha profesí. Kromě herectví v divadlech, v televizi i ve filmu, skládá hudbu, píše texty i vydává básně. Nyní pracuje i na nové sbírce veršů, která bude spojená s vínem. A k tomu složil i báseň k obávanému lockdownu. „Chystám toho víc, ale už se těším, že s vinařem Mirkem Kovacsem z Dolních Dunajovic dodělám novou sbírku básní, která bude tentokrát spojena s vínem, a kde jinde ji mám tvořit, než právě v kraji vinic,“ pochlubil se Petr Batěk.

Reklama

Další články

Načítám