Hlavní obsah
Komerční článek
Článek

Nejvýznamnější degustační soutěž roku – České pivo roku 2020, vyhlásila za nejlepší světlý ležák pivo Holba Premium a další dvě piva Pivovaru Holba stanula na stupních vítězů v dalších kategoriích. Letos je to tak pro Holbu už třetí velký úspěch na soutěžích.

Nejsledovanější kategorií soutěže České pivo roku 2020 je každoročně – Světlý ležák. Už v loňském roce Pivovar Holba obsadil se svým ležákem Holba Premium druhou příčku a letos byl výsledek ještě o stupeň lepší, čímž degustátoři potvrdili stabilní mimořádně vysokou kvalitu tohoto piva.

Foto: Pivovar Holba
Ocenění v rukou sládka pivovaru Holba pana Luďka Reichla

„Máme obrovskou radost z toho, že se naše piva dlouhodobě drží na předních příčkách prestižních degustačních soutěží. Je to jen dalším důkazem toho, že v Jeseníkách dlouhodobě vaříme jedinečné pivo z těch nejlepších regionálních surovin,“ komentoval úspěchy v soutěži Ing. Luděk Reichl, sládek Pivovaru Holba.

Foto: Pivovar Holba
Slavnostní narážení vítězného ležáku během vyhlášení výsledků soutěže České pivo roku 2020

Dalším úspěšným reprezentantem Pivovaru Holba se stalo pivo Holba Šerák. Světlý ležák s nahořklou jemně chmelovou chutí a vydatným řízem potvrdil své výsadní postavení v rámci značky Holba a v kategorii 11% světlých ležáků skončil na třetím místě. Vlajková loď Pivovaru Holba si tak letošním bronzem připsala již své 10. ocenění z největších tuzemských a zahraničních soutěží a zároveň dokázala, že stále patří k nejúspěšnějším a nejoblíbenějším pivům značky Holba. V kategorii nealkoholických piv získalo bronzovou medaili Holba Horské byliny nealko. Nealkoholická piva se těší velkému nárůstu zájmu a tím i konkurence, a proto každý úspěch v této kategorii opravdu potěší.

Soutěž pořádal Český svaz pivovarů a sladoven ve spolupráci s Výzkumným ústavem pivovarským a sladařským letos už po dvacáté.

Foto: Pivovar Holba
Holba Premium

Úspěšný rok Pivovaru Holba

Vítězné medaile ze soutěže České pivo roku 2020 nejsou jediným letošním úspěchem pivovaru, které si svým poctivým pivem vysloužil. Holba Premium, ležák příjemně jantarové barvy, si například na své konto letos již připsal ocenění za bronzovou příčku v mezinárodní soutěži World Beer Awards 2020 v kategorii Lager Classic Pilsener. Pivovar Holba zabodoval v létě s Holbou Premium také na domácí půdě, když získal titul Regionální potravina Olomouckého kraje 2020 v kategorii alkoholických a nealkoholických nápojů.

Pivovar Holba tak opět dokázal, že si svým ryzím pivem z hor umí získat nejen náročné degustátory v porotách mezinárodních soutěží, ale díky zdrojům výjimečných místních surovin – vody, ječmene i chmele, které jeho pivu propůjčují nezaměnitelný charakter, dělá věhlas i svému kraji. Hanušovický Pivovar Holba ukazuje, že když se pivo dělá poctivě lokálně, slaví pak úspěch také globálně.

Další články

Načítám