Hlavní obsah
Článek

Od té doby, co se Lucie Šilhánová stala maminkou, ji bohužel vídáme a slyšíme podstatně méně než v minulosti. Její fanoušky potěší, že se moderátorka opět ukázala v éteru. Když s Jakubem Ludvíkem fotila propagační materiály neziskového projektu Knihy trochu jinak, který pomáhá studentům a dětem ve školách s povinnou četbou, tak na plac dokonce vzala svou roztomilou dcerku Johanku.

„Oslovila mě autorka projektu Péťa Čiháková, kterou jsem měla možnost před pár lety poznat díky kamarádce. Baví mě, že klasickou literaturu, kterou by měl mít přečtenou každý z nás, ale moc se do ní lidem nechce, představuje ve svých videích velmi srozumitelně a jednoduše, a nejen maturanti tak díky ní mají o starost míň,“ přiblížila projekt Lucie.

Šilhánová pózovala se svojí dcerou u knihy Maminka od Jaroslava Seiferta. „Focení jsem si užívala. Jakub Ludvík je obrovský profík a měl hotovo během patnácti minut, za což jsem byla velmi ráda. Nejsem totiž úplně typ člověka, který miluje focení. Johanka focení zvládla perfektně a udělala nám krásnou atmosféru, díky níž to všechny opravdu bavilo,“ ohlédla se za společným focením s malou dcerkou úspěšná moderátorka známá z dlouholetého působení v rádiu Evropa 2, kde byla s Leošem Marešem a Patrikem Hezuckým nedílnou součástí jejich ranní show.

Zajímalo nás, jestli je i pro Lucii čtení vášní? „Do narození malé Johanky jsem byla vášnivou čtenářkou, kdy jsem byla schopná přečíst knížku i na jeden zátah. Rok 2018 ale vše změnil, takže teď čtu popravdě jen pohádky nebo listuji v kuchařce," směje se Šilhánová a jedním dechem dodává: „U všeho ostatního usínám po třetí stránce. Jinak mám ale ráda detektivky a psychologické knihy.“

Své nadšení pro knihy se snaží Lucie přenášet i na svou dceru Johanku. Ta pochopitelně v necelých třech letech ještě sama číst neumí, ale denně dostává svou pravidelnou dávku literatury. „Johance čtu každý den před spaním. Nejen před večerním, ale i před tím odpoledním, jelikož si to sama žádá. Má ráda klasické pohádky, které si pořád ještě pamatuji ze svého dětství,“ uzavřela své knižní rozjímání vždy pozitivně naladěná moderátorka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám