Hlavní obsah
Článek

Zemřela Conchata Ferrell, fanouškům známá mj. jako rázná a roztomile drzá hospodyně Berta ze sitkomu Dva a půl chlapa. Herečce bylo 77 let. Zprávu o úmrtí potvrdil její manažer Dan Spilo.

Spilo, jenž na Ferrell vzpomíná jako na „báječnou, vroucnou a silnou ženu“, uvedl, že herečka zemřela v pondělí 12. října. „Bude velmi chybět,“ řekl.

Během své padesátileté kariéry se Ferrell objevila v desítkách filmů (mj. Střihoruký Edward či Erin Brockovich) a seriálů. Na kontě má tři nominace na cenu Emmy, dvě z nich za zmíněný sitkom a roli Berty. Věnovala se také divadlu.

„Všichni jsme ji milovali. Dvanáct let vzestupů a pádů, spousty a spousty smíchu. Přes všechno byla oporou. Jednou z nejpevnějších. Bylo privilegiem ji nazývat přítelkyní,“ vzpomíná na herečku autor sitkomu Dva a půl chlapa Chuck Lorre.

Ferrell v poslední době čelila vážným zdravotním potížím. Loni prodělala zánět ledvin, v květnu infarkt. V nemocnici strávila několik měsíců. Po celou dobu, až do konce, jí byla nablízku rodina, manžel Arnie a dcera Samantha.

Reklama

Další články

Načítám