Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zpěvák Janek Ledecký (61) si v létě zahrál jen na dvou malých festivalech, jinak se všechny jeho produkce zrušily. Ale nezoufá. Zkouší i novou profesi. Bude z něj spisovatel. Na hudbu ovšem nezanevřel.

"Dělám na novém albu. Ale současně, protože nikdo neví, jak to s hudbou do budoucna bude, protože to nám nikdo nezaručí, jsem se pustil do psaní knížky. Je to knížka básní, která se jmenuje Verše potrhlé, je pro děti a jejich rodiče a je to opravdu hodně ulítlé. Říkal jsem si, že ten Máchův a Vrchlického brk už tady leží hodně dlouho a práší se na něj, tak ho musí někdo zvednout," zažertoval, když se srovnával s českými klasiky.

Těšit se asi nebudeme moct ani na jeho každoroční vánoční koncerty s hity jako Sliby se maj plnit o Vánocích nebo Ryba rybě, které mají tradici už šestadvacet let. "Zkoušíme a plánujeme, jako by se nic nedělo, protože jsme optimisti. Ovšem realita je taková, že mi od začátku roku postupně odpadlo už padesát koncertů a osmnáct divadelních představení. Ale jak říká Galileo: Nikdy to nevzdám! My jsme připravení," stále věří v lepší zítřky Ledecký.

V současné době se už sice mluví o rozvolňování opatření, kdy by se v prosinci mohly otevírat obchody a provozovny služeb, nicméně pokud jde o kulturní akce, s těmi se do Vánoc asi nepočítá.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám