Hlavní obsah
Článek

Rodina, kolegové a přátele se v neděli naposledy rozloučili s Martinem Havelkou. Oblíbenému herci, který odešel začátkem října ve věku 62 let, a to po vážně nemoci, dali sbohem na scéně Městského divadla Brno. A to o den dříve, než se zprvu plánovalo.

Kvůli koronavirovým opatřením muselo divadlo datum a čas smutečního obřadu měnit. Z původně plánovaného pondělka, tak vše přesunuli na neděli. Ani to nezabránilo řadě kolegů a příznivců Martina Havelky, aby se s ním přišli do divadla rozloučit.

Naposledy se tleskalo muži, který miloval divadlo, a to mu oplácelo velkou řízní nejen fanynek, kterých bylo zvláště na počátku jeho herecké kariéry velmi mnoho. I to zaznívalo při zhruba hodinovém obřadu, při kterém se nejen truchlilo. Prostřednictvím snímků či filmových ukázek se na herce také vzpomínalo.

„Od chvíle kdy odešel je to smutné, ale to vzpomínání na něho smutné nebude. Martin byl ve společnosti herců, kolegů, kamarádů vždy veselý. Vzpomínám s ním na strašně moc okamžiků,“ svěřil nám režisér Petr Gazdík. „Jeho velkým a posledním muzikálovým představením byla role v představení Představ si. Naše vzpomínání dnes je takové jeho poslední představení, o kterém jsme se domluvili, že si ještě hraje,“ dodal Petr Gazdík.

V divadle během posledního rozloučení nechyběla řada jeho kolegů, a to ať už v hledišti nebo jako čestná stráž u rakve. Poslední sbohem mu tak dala například Alena Antalová, Jiří Dvořák nebo Pavla Vitázková a mnoho dalších.

Reklama

Další články

Načítám