Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Německá televize začala vysílat nové díly populárního seriálu pro děti Pan Tau. Gentlemanem s kouzelnou buřinkou, jehož v 70. letech skvěle ztvárnil Otto Šimánek (†67), se stal čtyřiatřicetiletý britský komik, kouzelník a účastník Talentu Matt Edwards.

„Rozdíl mezi novou a původní sérií je, že Pan Tau je mnohem mladší a že vyprávíme současné příběhy. Děti nemají stejné problémy jako tehdy. Přesto si myslím, že fanoušci originálu ho v tom poznají,“ říká Edwards.

Elegán, který je vždy připraven pomoci, jen většinou úplně jinak, než by člověk čekal, nemluví. Herci tak odpadly starosti s učením textu. Přesto roli považuje za náročnou, všechny emoce musel vyjádřit pouze gesty. V tomto směru se učil právě od Šimánka.

„Například jsem zcela převzal pohyb prstů na buřince. Kromě toho by měl být Pan Tau i nadále velmi elegantní, magický a tajemný, to jsou na něm mé oblíbené vlastnosti,“ svěřil herec s tím, že pro něj bylo velkou ctí přivést postavu opět k životu.

„Po Talentu jsem sice dostal spoustu nabídek do televizních pořadů, ale žádné jsem nebral. Moje první televizní role měla být něco výjimečného. To Pan Tau je a doufám, že lidé ho milují stejně jako já,“ řekl německému webu Blick.

Reklama

Další články

Načítám